De Piétrain zonder compromissen: PIC®408

De genetische trend binnen de PIC®408 zet hard door. Door het gebruik van genomics, met meer focus op groei, voederconversie en vitaliteit, wordt bij klanten die de PIC®408 gebruiken een vooruitgang geboekt van €3,45 per afgeleverd varken per jaar.

De PIC®408 is onderscheidend door de hogere overleving van geboorte tot afleveren. Vóór spenen behaalt hij zelfs ruim 2% meer overleving ten opzichte van andere Piétrains. PIC wil haar kop positie hierin niet verliezen en zal daarom haar focus op overleving blijven vasthouden. Voor een goede karkaskwaliteit is het van belang om de spekdikte niet uit het oog te verliezen. De spekdikte is het afgelopen jaar met maar liefst 0,12 millimeter gestegen voor klanten die het PIC full program draaien. De PIC®408 combineert efficiëntie, zonder toe te geven op spekdikte.

Sinds 2018 heeft PIC meer nadruk gelegd op groeicapaciteit door hogere voeropname.

Doordat de groei stijgt blijft de voederconversie scherp. De efficiëntie die hiermee behaald wordt, bespaart klanten die de PIC®408 gebruiken maar liefst ruim 10kg aan voer per varken per jaar.

PIC zal zich voortdurend blijven aanpassen aan de marktvraag zodat klanten de beschikking hebben over de beste producten. Door het gebruik van de meest geavanceerde selectie methoden en genetische technologieën zal de PIC®408 voorop blijven lopen binnen het Piétrain segment. Door te blijven vernieuwen en geen uitdagingen uit de weg te gaan zal PIC haar klanten blijven ondersteunen om samen hun doelen te bereiken.

 

Wilt u meer informatie over de PIC®408, neem dan contact met ons op.