De gouden standaard voor Duroc eindbeer genetica: PIC®800

De PIC®800 is het resultaat van jaren lang investeren in kenmerken zoals robuustheid, groei en vleeskwaliteit. Deze inspanningen hebben gezorgd voor een versnelde genetische vooruitgang die duidelijk merkbaar is op praktijk bedrijven. De PIC®800 is de nieuwe standaard binnen het Duroc segment.

Varkenshouders die belang hechten aan kenmerken zoals groei, robuustheid en efficiëntie kiezen voor de PIC®800.

Een van de belangrijke kenmerken van deze eindbeer, is de enorme groei capaciteit. Uit onderzoek is gebleken dat de PIC®800 een beduidend hogere groei behaalt, met een lagere voederconversie ten opzichte van concurrerende Duroc eindberen. Samen met een hogere overleving resulteert dit in significante economische voordelen.

PIC is een van de weinige organisaties die erfelijke afwijkingen heel goed in kaart weet te brengen en daarmee in een hoog tempo genetische verbetering laat zien. Hierdoor kan de PIC®800 zich onderscheiden met zichtbaar meer robuustheid bij de nakomelingen. Hoge vitaliteit, uniformiteit en minder gevoeligheid voor verteringsproblemen resulteren in 1,5% meer overleving van spenen tot afleveren. Al met al komen zijn nakomelingen als winnaar uit de bus binnen het Duroc segment.

Daarnaast heeft de PIC®800 een bewezen buitengewone vleeskwaliteit gecombineerd met een uitmuntende karkaskwaliteit, dat door de consument als zeer smakelijk wordt ervaren. Dit alles met de laagst mogelijke productie kosten voor de varkenshouder.PIC gaat door met het investeren in het PIC®800 programma met geavanceerde selectie methoden en genetische technologieën. We streven ernaar al onze klanten tot de meest succesvolle varkenshouders van de wereld te maken.

 

Wilt u meer informatie over de PIC®800, neem dan contact met ons op.